Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Σφυροκόπημα

haibun Σφυροκόπημα Πήρε το ομπρελινο της, φόρεσε ένα ελαφρύ φόρεμα με κόκκινα πουά στον κάμπο του. Είχε πιάσει από το πρωί ένα συνεχές ψιλόβροχο όλο λάσπη που έφερνε εκνευρισμό. Όταν βγήκε από το σπίτι η βροχή είχε δυναμώσει και γύρισε πίσω να πάρει το πορτοκαλί αδιάβροχο για μεγαλύτερη προστασία. Δροσοσταλιδες κλεισμένη η βιγονια πηγή πρωινή. Δεν άργησαν να βραχούν τα παπούτσια της, μοκασινια της γιορτής. Έφτασε στην αλάνα με τις παπαρούνες, τις μαργαρίτες και τα ταπεινά χαμομήλια. Μοσχοβολουσε ο τόπος και σμήνη από μέλισσες είχαν δωθεί ακούραστα στο έργο τους. Οι χαμηλές πτήσεις των πεταλούδων συμπλήρωναν με την παρουσία τους την τριγύρω ομορφιά. Πρώτες ψιχαλες ανοιξιάτικη μέρα- κάμπτει τα άνθη. Πήρε το σπάγκο της κι άρχισε να πλέκει το στεφάνι της Πρωτομαγιάς. Έβαζε παπαρούνες, μαργαρίτες, χαμομήλια και ενδιάμεσα τοποθετούσε ματσάκια από μάραθο και φλισκουνι έτσι για την εναλλαγή των χρωμάτων. Μοσχοβολουσαν τα αγριολούλουδα και τα μυρωδικά και μια μέλισσα είχε κρυφτεί στο καπελάκι της παπαρούνας και ζουζουνιζε με χάρη. Ροζ ορχιδέες πολυκλωνες οι ρίζες τους- μίσχοι τρυφεροί. Στον δρόμο για το σπίτι αντάμωσε μια ολοπορφυρη παιώνια. Την μάζεψε και την τοποθέτησε στο πάνω μέρος του στεφανιού δίπλα στον κόκκινο φιόγκο. Η γύρη της πιτσιλισε τα αγριολούλουδα και τα μυρωδικά καθώς την έδενε σφιχτά στο τριανταφυλλοξυλο που ηταν η βάση του στεφανιού. Μωβ ίριδες κομψές καλοκυραδες- αγρούς γεμίζουν. Δυνάμωσε πιο πολύ η βροχή κι άρχισε να δέρνει με τα κοντάρια της το στεφάνι. Λύγισαν οι παπαρούνες, τα χαμομήλια κι οι μαργαρίτες κι έχασαν τα ευαίσθητα τους πέταλα τους. Μόνο η παιώνια και τα μυρωδικά άντεξαν στην ξαφνική επέλαση της λασποβροχης. Το μαδημενο στεφάνι κρεμάστηκε στην παμπάλαιη εξώπορτα που από καιρό την σιγοτρωγε το σαράκι. Λευκά τα ρόδα κόκκινα πελαργονια- βραχιόλια πλέκουν. Καλημέρα απανταχού

4 σχόλια:

  1. Ελένη μου, καλή μας φίλη. Τι χαρά είναι αυτή! Πόσο χαίρομαι που σε συναντώ ξανά στη γειτονιά μας. Και μάλιστα με ένα από τα δικά σου, ποιήματα, στο δικό σου όμορφο κόσμο.
    Ελένη μου καλό μήνα και Χριστός Ανέστη. Ελπίζω να είσαι καλά και να σε έχουμε πάλι μόνιμα κοντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και καλά Γιάννη Χαίρομαι που είμαι κοντά σας και θα παραμεινω..... φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι ένα εξαίρετο νέο Ελένη μου και το χαίρομαι ιδιαίτερα. Να είσαι καλά. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφα που έπλεξες πελαργόνια , χαμομήλια, μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, αγριολούλουδα στο στεφάνι της ποίησης σου Αννιώ μου, που δεν έχασε καθόλου από την μυρωδιά και την ομορφιά τους έστω και αν η λασποβροχή το ζήλεψε και θέλησε να το θαμπώσει.
    Χαίρομαι πολύ που ξαναγύρισες εδώ...την αγάπη μου φιλιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή